A la carté

 

 

Vår A la carte håller öppet Fredag & Lördag 17.00-20.00.

Övriga dagar endast förbokning senast dagen innan om inget annat anges.

Förrätt

Lättrökt råbiff 125kr

Av älginnanlår från Lapplands Vilt, serveras med
syrad grädde, 63 graders äggula, mandelpotatischips,
kryddkrasse samt purjolöksaska.
Rek vin: Artesis Côtes du Rhône rouge

Surdegspanerade renläggskroketter 110kr

Serveras med rökt majonäs, rivet rökt sidfläsk samt
vattenkrasse.
Rek vin: Prosecco DOC Treviso

Tartar på rimmad röding 115kr

Serveras med dillemulsion, syrad morot, friterad
surdeg, akvavitgelé samt färsk dill.
Rek vin: Laneway

Lättrökt kräm på gröna ärtor (veg) 95kr

Serveras med syrad grädde, 63 graders äggula,
mandelpotatischips, kryddkrasse samt purjolöksaska.
Rek vin: Artesis Côtes du Rhône rouge

Varmrätt

Smörstekt reninnanlår från Lapplandsvilt. 255kr

Serveras med puré på rostad rotselleri, friterad
grönkål, smörbakade smålökar samt rensky.
Rek vin:Bisano Ripasso

Grillad kalventrecote 235kr

Serveras med potatiskaka,
smörbakad svartkol samt rödvinssky.
Rek vin: Coto De Imaz Reserva

Halstrad rödingfilé 235kr

Serveras med potatispuré, syrad morot, mandel-
potatischips samt smörsås.
Rek vin: Laneway

Krispig fläsksida 195kr

Nattbakad & friterad fläsksida som serveras med
potatispuré, honungskaramelliserad rödlök samt
syrad vitkål.
Rek öl: New Castle Brown Ale

Bakad portabellosvamp (veg) 185kr

Serveras med puré på rostad rotselleri, friterad
grönkål, smörbakade smålökar samt svampsky.
Rek vin: Les Calcaires

Dessert

Hallon & Karamell 95kr

Hotellets creme brule med hallonsorbet.

Vanilj & Hjortron 95kr

Varma hjorton med gammeldags vaniljglass
samt rostad vit choklad.

Choklad & Havtorn 105kr

Mjölkchokladpastej som serveras med
havtornskräm, rostad vit choklad samt inlagda
havtornsbär.